sobota 7. prosince 2013

Recenze - Nejistý zítřek (Inkarnace #2)

Název originálu: The Impossibility of Tomorrow
Série: Inkarnace (2. díl)

Autor: AVERY WILLIAMS

Počet stran: 279
Nakladatelství: CooBoo
Vydáno: 2013

GoodReads: 4.10 / 398 ratings

Navždy = Nekonečno
Slova jsou slova a věty jsou věty. Některé mají větší význam než ty jiné. Jsou zákeřnější a jejich užití může být problémem navždy. Jedním z těch podlých slov je třeba "Slibuji" nebo "Navždy". Navždy, tak zvláštně to zní a po většinu času si nikdo ani neuvědomuje, jak závazné slovo to je. Jak dlouho může být "Navždy"? Až moc dlouho.. 

Serafína dřív v "navždy" věřila, stejně jako v "nekonečno". A proto se rozhodla věřit v alchymii. Tak se dřív říkalo tomu, v čem nás v této době drtí názvoslovím a reakcemi. Na pokraji smrti přijmula lektvar neznámého původu od chlapce Cyruse, který ji měl vyléčit. Jestli se to podařilo to je otázka. Život a smrt jsou dvě rozdílné věci, ale existuje hranice mezi nimi jako šedý přechod mezi černou a bílou. To když se duše odpojí od těla. Kouzelný nápoj zajistil, že se Serafínina duše dostala do jiného těla, čerstvě mrtvého. Ano, chápete správně. Někdo musí být obětován, aby jiný mohl žít. Vítejte v kruté "realitě". Takhle spolu žili přes šest set let, až bylo jasné, že "navždy" je opravdu mocné slovo a Serafíně se za tu dobu zhnusil její Cyrus i to, co dělají. Proto utekla.. A chtěla konečně dostát pokojného klidu duše, který nabízí čistá a prostá smrt.


Problém v plánech často bývá ten, že selhávají a verze B, C a někdy i D už nebývají tak promyšlené. Spontální jednání je sice chválihodné, ale bohužel se jen málokdy setkává s úspěchem. Serafína tedy nezemřela, ale shodou docela krutých náhod se ještě jednou převtělila. Do dívky, která miluje malovaní a má milující rodinu. Právě ten růžový svět kolem té holky Seře zabránil, aby její tělo a s ním i sebe samu zabila. Místo toho se zamilovala do úžasného Noaha, který splňuje všechny ideály (pozn. - je ok, ale nic extra). Jestli jim to má klapnout musí ho chránit před svou pravou identitou a temnou minulostí. Ale jak to tak se lží bývá (i když nebyla vyslovena, jen nebyla řečena pravda), dostihne vás. Na každém kroku a centimetr po centimetru vás dohání. 

Cyrus totiž rozhodně nebyl mírumilovné zlatíčko představující mužský skvost. Připomínal spíš psychopata, který šel přes mrtvoly, aby mohl být se svou milovanou. Co se asi stalo, když mu unikla? Šel ji hledat, klidně až na kraj světa, hlavně, aby byla zase v jeho stříbrné kleci a nemohla prchnout. Využívá všech svých schopností, aby pronikl do jejího soukromí a ona v novém těle už neví komu věřit. I Noah může být Cyrusem.. Temná honička mezi těmi dvěma začíná.. Zahrajeme si hru.. kdo je Cyrus?

Očekávaně nečekaný konec x Nečekaně očekávaný konec
Každý je na jiný typ knížek, a já přiznávám, že tahle série mě už od jejího počátku absolutně nebaví. Co víc, přijde mi lehce trapná, prokouknutelná a jednoduše děsná. Spojení s duší a tělem mi až moc připomíná Hostitele. 

Co nejvíc nesnáším je: Happy End v knize, která mě nebaví. Sama sebe se ptám, proč nedokončila to, co by všechny překvapilo? Čtenáři měli být podušeni, aby si mysleli, že ten Cyrus je Noah a Sera by ho musela zabít. Momentálně vidím žárovku nad svou hlavou, jak se tu objevil nápad. A nakonec by to nebyl, ale ona by ho zabila. To mu bych řekla KONEC jak blázen. Ale vyzrazení takového faktu snad hned v první kapitole je špatné a k smíchu. Takhle už nám nezbývalo nic jiného než přemýšlet nad tím, která z ostatních osob to je. Zpočátku jsem doufala v někoho z blízké rodiny, aby nám mělo být smutno, ale vzdala jsem se naděje a v duchu pleskla první blbou postavu, která mě napadla.. Světe div se, ale bylo to správně. Takže moment překvapení taky zmizel a nudnost stoupala jako zlatá horečka ve Sportce.

Ale střílelo se.. (+)
Jediným plusem je konečná přestřelka v duchu: pomordovali se, ale my žijeme dál.. I tam si ale myslím, že autorka mohla trochu víc napnout tu situaci a zabít jiné lidi.. 

Suma sumárum.. tahle knížka nezklamala, protože byla stejně špatná jako ta první :o) přeji příjemné čtení.

Doufám, že mě nesežerete :oP


2 komentáře:

  1. Nezklamala - stejně špatná jako ta první, hej to zabilo :D

    OdpovědětVymazat