úterý 12. listopadu 2013

On my wishlist (15)

Úterý, den, který je jen tady znamením Wishlistu (jinak je to sobotní Meme)..

Tohle není přímo to, co chci. Ale vlastně jo je,.. Chci totiž všechno co nějak s příběhem Avatar: The Last Airbender souvisí. Toto jsou jen takové čtyři obrázky "výcucu" ;o) Možná to někdo znáte jako seriál, který je hustoskvělý!!!

    Svět, kde se seriál odehrává, obývají nejen podivuhodná zvířata, ale samozřejmě i lidé rozdělení do čtyř národů podle čtyř živlů, které někteří vyvolení dokáží pomocí zvláštního bojového umění ovládat. Tak tu máme Vodní kmeny (Water Tribes), Království země (Earth Kingdom), Vzdušné nomády (Air Nomads) a konečně Národ ohně (Fire Nation). Právě ten vede již sto let ničivou válku proti třem ostatním národům a jeho konečné vítězství je na dosah. Jediný, kdo by mohl nastolit znovu mír, je Avatar - věčně se převtělující vládce všech čtyř živlů. Jenže jeho nynější inkarnace je jenom dvanáctiletý kluk Aang, poslední žijící Vzdušný nomád. Právě on má před sebou dlouhou cestu za poznámím tajemství všech živlů, aby se stal plnohodnotným Avatarem a znovu nastolil rovnováhu ve světě. Naštěstí má věrné společníky z Vodních kmenů - mladého válečníka Sokku a jeho sestru Kataru, která se učí umění svého národa ovládat vodu. Po jejich stopách ale jde ctižádostivý princ Národa ohně Zuko a po cestě číhají i jiná mnohá nebezpečí.


5 komentářů:

  1. A videla si aj film?? Ten bol skvelý, ale ak by som čítala knihu, určite by to bolo inak... stavím sa, že to nebolo až tak podľa knihy, ako by sa patrilo... ale skvelý film!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EEEEEeee .. to nejsou knihy :oD Jsou to manga komiksy. Ten film, o kterém mluvíš (nebyl úplně zlý) je na motivy seriálu!!! A teprve ten seriál stojí za to zkouknout. Opravdu je to luxusní příběh, hooodně promyšlený. A ty mangy k tomu chci!

      Vymazat
    2. Aha tak takto!! :D Konečne som v obraze :D Takže film podľa komixu? (jediný komix, ktorý som v živote čítala bol o Mickey Mouse-ovi a to aj v školskej učebnici :D Ale spolužiačka povedala, že by som ich mohla kresliť, takže sa na to niekedy pozriem a strieskam nejakú podivínu :D)
      Dotaz: Čo je to to manga? :D

      Vymazat
    3. Ještě trochu jinak. První byl seriál .. potom komiksy a potom z toho nějaký chytrolín udělal film, který ale neměl takový úspěch, aby se točily další díly -_-.

      Šák Micky je super! :oD

      Manga.. Určitě to znáš. Takové ty japonské malované komiksy (nejsem na to odborník), ale pokud ti něco říká třeba Naruto v komiksu - to je manga. Takové ty anime holčičky s obřima očima a barevnými vlasy.. :o) Myslím .. i Pokémoni třebas.

      Vymazat
    4. Ou! Jasné! Už viem! Tak to sa volá manga! Heh! Skvelé, skvelé! To som teda netušila!

      Vymazat