středa 7. srpna 2013

Recenze - Roztomilá malá tajemství (PLL #5,5)

Název originálu: Pretty Little Secrets
Série: Roztomilé malé lhářky (nejlepší přečíst po 5. dílu)
Autor: Sara Shepard

(Může obsahovat SPOILER)

Recenze na 1. díl Roztomilé malé lhářky
Recenze na 2. díl Nevinné
Recenze na 3. díl Dokonalé
Recenze na 4. díl Neuvěřitelné
Recenze na 5. díl Hříšné

Počet stran: 328
Nakladatelství: BB Art
Vydáno: 2013

Anotace:
Vrah Alison DiLaurentisové je za mřížemi a s tajemnou A je také konec. Holky si mohou po dlouhé době vydechnout, protože netuší, že se chystám navázat, kde A skončila. Plán mám připravený. Co myslíte, na koho si posvítím ze všech nejdřív? Na Hannu, Emily, Arii a Spencer. 
Vsadím se, že nebude dlouho trvat, než se děvčata zase do něčeho namočí – hlavně teď, když si myslí, že je A nehlídá. Uhodnete, do čeho se spadnou tentokrát? Nebojte se, já se pěkně přikrčím… a budu je pozorovat. S očima na stopkách přijdu na to, jaké mrchy v nich skutečně dřímou. Odhalím všechno, spolehněte se.




Vidí tě, kdy spíš,
i když se probudíš,
zlobivým nedá nic,
buď radši hodný víc.


Blíží se Vánoce a Nový rok a naše parta holek si myslí, že už má všechno za sebou. Alisonin vrah je za mřížemi a ony si chtějí vánoční svátky užít každá po svém, nemají tušení, že je pořád někdo sleduje a provádějí jednu lotrovinu za druhou.

Hanna zjistila, že přibrala, a váha - její dávný nepřítel nechce jít dolů. Proto celé svátky tráví ve fit centru, její přítel si užívá na nějaké chatě s kamarádkou z dětství, co si jen chudáček Hanna má myslet? Jestli on je tam s někým, ona by si měla taky někoho najít..


Aria je ďábel. Zase provedla něco naprosto nečekaného, místo dovolené se svým bratram, otcem a jeho těhotnou přítelkyni se rozhodla být doma. Ale to na ni teprv čekalo překvapení. Ani ve su by ji nenapadlo, že by se mohl objevit její dávný "kamarád" z Islandu, a jediná možnost na prodloužení víza je.. :D

Emily si hraje na Santu a chytá zlé skřítky, kteří pustoší vánoční atmosféru. Nebo je tomu jinak? Nic není takové jak se zdá..

Spencer zase bojuje se svou sestrou, a zase o muže. Netuší, že by se někdy mohl vyskytnout takový člověk, který přechytračí je. A navíc ta rodinná situace..

"Máma s tátou jsou trochu na nože, co?" začala Melissa.
"To jsou skoro pořád, ne?" opáčila Spencer.

Hodnocení..
Přestože celá série je naprosto úžasná, tento díl mě zklamal. Je prostě navíc, jako by tam neměl co dělat. Na druhou stranu, třeba se s tím bude pracovat v dalších dílech, protože každé jednotlivé tajemství je celkem velká páka pro "nového A". 

K samotným tajemstvím. Nejlepší bylo asi to od Arii - nečekané, spontální, prostě WOW. Další, které mělo grády, bylo to od Emily - začíná se z ní klubat pěkná potvůrka. Ta další dvě šla trochu mimo mě, moc jsem je nevnímala. Hanna zase sportovala a Spencer řečí chlapy - nic nového pod sluncem.

Nicméně na šestý díl se upřímně strááášně těším :3

Žádné komentáře:

Okomentovat