středa 11. září 2013

Recenze - Crescendo (Nora Grey #2)

Název originálu: Hush hush - Crescendo
Série: Nora Grey (2. díl)

Recenze na 1. díl Zavržený

Autor: Becca Fitzpatric

Počet stran: 411
Nakladatelství: Egmont ČR
Vydáno: 2011

Anotace:
Druhý díl Zavrženého se jmenuje Crescendo. 
Příběh opět vypráví Nora. Už dva měsíce chodí se svým strážným andělem Patchem. Líbají se kdekoliv a kdykoliv. Začínají prázdniny a ona s ním chce trávit všechen volný čas, ale Patch je najednou odtažitý. Nora neví, jestli proto, že už k ní nic necítí, nebo pro její dobro, a Patch jí k tomu nechce nic říct. Nora se na to snaží přijít sama. Souvisí s tím nějak chování Marcie Millarové? Jak je to doopravdy se smrtí jejího otce? A není pravda horší, než dokáže snést?


Cítil, jak jeho tělo rve kulka, jak se jeho útrobami šíří požár a trhá ho na tisíce střepin.


NĚCO MÁLO K DĚJI..

Už minulém díle jsme zjistili, že Nořin papá je mrtvý. Zabit. A v tomto díle to sehraje celkem důležitou roli, protože hodně lidí považuje noru za duševně nevyrovnanou právě proto, že se nesmířila se smrtí svého otce.


Patch, stále stejně úžasný, se stal Nořiným strážným andílkem, má ale jedinou podmínku, nesmí se do ní zamilovat. Tak řekli všemocní Archandělé. To ale netušili (nebo možná už tušili), že Patch zaláskovaný je. Musí se přesto držet trochu zpátky a Nora strašně žárlí, ale neskutečně moc. Myslí si, že má něco s její nepřítelkyní. S Marcií. Což by byla naprostá kravina, protože ta je mimo Patchův vkus, ale to je jen dle mého pozorování. Ale né, Nora mu to prostě musí oplatit (i když není co) a začne se scházet se Scottíčkem nočníčkem, který byl jejím kamarádem kdysi dávno, když jí byl pět, ale teď se zase vrátil a vyrostl a zkrásněl. Taky se motá od průšvihu k průšvihu a jeho minulost asi nebude nevinná.

A pak je tady pan strašidelný Černá ruka. Kdopak to asi je? Je to člověk, který k sobě nabírá nefilim, ocejchuje je a pak požaduje poslušnost. Jejich cílem je osvobodit se od padlých andělů, kteří si při chešvanu mohou přivlastnit jejich tělo. Jenže noře přijde dopis, že to právě Černá ruka zabil jejího otce a teď chce zabít i ji. A ona má silné podezření, že to je její Patch - koza :oD.

Otočila jsem se a vstřebávala žár jeho těla. Patch mi zvedl bradu a políbil mě. Polibek byl horký a poslal mi do těla záchvěv potěšení.

HODNOCENÍ..

Já tuto sérii mám moc ráda, Patch je můj vysněný, vyvolený a Nora mi pěkně lezla krkem! Kurňa, to je žárlivka, vůbec si neuvědomuje, co má :oD a já pak na XXX stránkách čtu, jak ho chce. Ať se první zamyslí nad tím, co dělá ona (achjo). Ano, toto je nepochopená část knížky, která byla rozhodně slabší než první díl, ale jen o trochu. 

Ono se to všeobecně strašně dobře čte, třeba já jsem si sedla, začala číst a pak najednou, tádydádydááá - konec knihy a 400 stránek fuč. 

Strašně moc doporučuji, moje jednička co se týče andílků. Rozhodně. Bezkonkurenční série! 

2 komentáře:

  1. Ach... Patch!! :3 ♥ série Zavržený je jedna z mých prvních, když jsem rozjížděla blog a zamilovala jsem si jí natolik, že to ani slovy popsat nejde :))

    OdpovědětVymazat