sobota 21. září 2013

Recenze - Vražedné (PLL #6)

Název originálu: Killer
Série: Roztomilé malé lhářky (6. díl)

Autor: SARA SHEPARD

Recenze na 1. díl Roztomilé malé lhářky
Recenze na 2. díl Nevinné
Recenze na 3. díl Dokonalé
Recenze na 4. díl Neuvěřitelné
Recenze na 5. díl Hříšné

Počet stran: 356
Nakladatelství: BB Art
Vydáno: 2013

Anotace:
Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic. 

Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce. 

Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár. A

Vražedně návyková románová řada plná tajemství a lží, pokračuje šestou knihou. Roztomilé malé lhářky: Vražedné. Osudy hrdinek můžete sledovat i na televizních obrazovkách v sérii Prolhané krásky.

Lháři by měli mít dobrou paměť..

NĚCO MÁLO K DĚJI..

Všechno v tomto díle začíná pohledem do minulosti. Na jeden zvláštní den, který ty holky poprvé svedl do hromady. Každý rok se ve škole koná soutěž. Rozstříhá se vlajka a vybraní studenti z vyšších ročníků ty jednotlivé kousky schovají. Když někdo nějaký díl najde (jsou k tomu zašifrované nápovědy), tak si svůj dílek může ozdobit, jak chce a jeho jméno se zapíše do historie. Dokonalý sen pro ty, na které se normálně nikdo ani nepodívá.

Alison (pátá kamarádka lhářek, ta mrtvá) jeden díl měla. Pravidla nezakazují krádež vlajky, proto se Hannah, Emily, Spencer a Aria ten den vydaly k Alison domů. Ta je ale všechny objevila a oznámila ji, že vlajku už ji někdo ukradl.. ale od té doby se s nima také začala bavit.

A pak jedné noci umřela. (Nevím jestli se zdá jen mi, ale TÉ noci se toho stalo až moc, jako by tam někdo vytvořil velkou časovou bublinu, pomalu si nejsem jistá, kdy se TO všechno stihlo). 

A je znova tady a je ještě urputnější než ten, který to byl předtím. Holky si myslely, že už to všechno mají za sebou, když je údajný vrah Alison za mřížemi, ale on uteče a noční můry se vracejí.

Do toho všeho.. Hannah má problémy se svou nevlastní sestrou, Emily zase s matkou svého KLUKA, Spencer řeší její vlastní matku a Aria? Ta má furt něco.

Aria možná neměla mazat paměť tak rychle. Snad by bylo lepší sundat krabici z poličky a pečlivě si Alisonin díl prohlédnout..


HODNOCENÍ..

Když jsem dočetla pátý díl, tak jsem se na ten šestý moc těšila. Ale když už jsem ho měla, tak jsem se nějak nemohla odhodlat. Důvod je asi jasný. Celkem mě děsí, že série má tolik dílů, možná by bylo lepší, kdyby už to autorka ukončila, protože začíná být jasné, že téměř všechno, co jste se dozvěděli v prvním díle už není pravda. Té noci, kdy Alison umřela [směju se] se stalo prostě až moc věcí, bylo tam až moc lidí, atd.. A ve výsledku to skončí úplně nějak jinak. Už je to takové trošku zbytečně prodlužované.

Nic to nemění na skutečnosti, že Lhářky jsou skvěle napsané a čtou se opravdu v pohodě (i když tady jsem měla lehčí problém se místy začíst). Ať už ale máte s dějem jakýkoliv problém, konec to prostě vynahradí. Vždycky to vynahradí. Autorka opět dokázalo to, že vím zase naprostou stolici a jsem zvědavá na další díl.

Nezastírám, že mou nejoblíbenější postavou je Aria, je mi z nich nejbližší, taková přirozená, vždycky se na její pasáže těším, ale v tomt díle mi přišlo, že až tolik prostoru nedostala, i když..vlastně jo. Já nevím :oD 

Dávám 4 hvězdičky. Ale je to na hraně, jen za ten konec.



Žádné komentáře:

Okomentovat