neděle 29. září 2013

Recenze - Pravda (Cherub #4)

Název originálu: The Killing
Série: CHERUB (4. díl)

Autor: ROBERT MUCHAMORE

Počet stran: 280
Nakladatelství: BB Art
Vydáno: 2008

Anotace:
Nejnovější mise Jamese, z jednotky tajných agentů zvané CHERUB, vypadá jako navenek dost obvykle: má za úkol spřátelit se s podvodníkem Leonem, dostat se k němu domů a najít nějaké důkazy či stopy kde bere tolik peněz, které rozhazuje kolem sebe plnými hrstmi.

Ovšem zápletka, kterou James začne odhalovat, se vymyká očekávání. A jediný člověk, který by mohl znát pravdu, je samotářský osmnáctiletý chlapec.


Prudce se otočila a koutkem oka zahlédla rychle letící předmět jen o vteřinku dřív, než udeřil do země.
"Wille...ne, prokristapána." Začala vřískat, když to znetvořené tělo poznala.


NĚCO MÁLO K DĚJI..

Znáte Cherub? Doufám, že ne, protože to má být megatajná společnost. Proto jen tak v rychlosti vyložím, o co tam vlastně jde. Hlavní položkou této organizace tvoří děti, jsou přímo nepostradatelní. "Kradou" se z dětských domovů, pokud mají předpoklady stát se tajným agentem. V Cherub tyto děti cvičí (celkem krutě) a potom je posílají na různé mise, kde se mají infiltrovat do kolektivu a zjistit, co nejvíc věcí, které budou prospěšné jejich misi. 


Toto je 4. díl série, tedy 4. pořádná mise. Zní to jako prkotina. James Adams a Dave Moss se mají napíchnout na jednoho chlápka, který v určité době získal až moc peněz. Předpokládá se, že vykradl nějaké casino, ale dokázat mu nemůžou nic. Cherubové se mají seznámit s jeho dětmi, napíchnout jeho barák a zjistit, jak to skutečně bylo. Při hledání zjistí ještě jednu velmi zajímavou věc. Byl tu jeden kluk..Will se jmenoval. Podle všech byl tak sjetý z drog, že si prostě neuvědomoval, co dělá a tak skočil z paneláku, ale co když to takhle vůbec nebylo a někdo mu pomohl?

Třeba jde o víc než o loupež casina..

Nesmí se zapomenout, že jsou to děti, a že si misi chtějí taky co nejvíce užít...


"Co myslíš, že se stane, až taťkovi řeknu, že jsem se celou noc promilovala na střeše?" zeptala se Hannah.
"Co?" lapl James po dechu. "Vždyť jsme jen spali."
"Jo." zahihňala se Hannah. "Ale ráda bych viděla, jestli umím zařídit, aby taťkovi explodovala hlava."


HODNOCENÍ..

Cherub mám ráda. Vznikl ze skvělého nápadu a Muchamore je skvělý spisovatel.

Postavy jsem si zamilovala. Každý má něco do sebe, ale zatím jsou malí. Musím si počkat do dalších dílů, až se z Jamese stane starší, vypracovaný, chytrý..však to znáte. :o) I když má pár vlastností, za které bych ho zabíjela! K misi se chtěl vlastně dostat jen proto, aby nemusel čistit záchody. nějak se nečekalo, že se z toho stane tak velká akce.

K samotnému ději mise..Zajímalo by mě, kolik toho autor načetl, aby věděl, jak fungují štěnice, hackerské zařízení, a takové ty další špionážní věci. Z toho co píše, všechno dává smysl, ale já nic z toho (asi) zkoušet nebudu. Ten příběh je promyšlený, hlavně se mi líbí, že tam nejde jen o práci, ale že se tam ostatní i baví. Všemi možnými způsoby :oD

Zatím se mi z cherubských příběhů nejvíc líbilo Vězení, tedy třetí díl. Oproti němu, tenhle byl spíš odpočinkový..

Dávám 4 hvězdičky.




Žádné komentáře:

Okomentovat