pondělí 27. ledna 2014

Recenze - Hrej hráčem (The Game #1)

Název originálu: The Love Game
Série: Game (1. díl)

Autor: EMMA HART

Počet stran: 248
Nakladatelství: Galatea
Vydáno: 2013

GoodReads: 4.03 / 6,640 ratings

Vyhlásila jsem válku romanťárnám - kniha No. 1..

ON je neskutečně neodolatelný, úchvatný kluk, kterému 'žádná' neodolá. Asi nemá moc dobrou paměť, protože si není schopen zapamatovat jména všech holek, se kterýma spal. Ha. Ha. Jeho taktika? Seznámit se - svést - strávit s ní noc - zapomenout. Tadáá, to je celý výplod jeho super egoistického mozku. Ale .. tato povaha se přesně shoduje s tím, co potkávám dennodenně ve svých přátelích, které tak zbožňuji, proto bylo jasné, že mi Braden sedne. 

ONA ho nesnáší, už jen kvůli tomu, co ON dělá. Nenávidí jeho typy kvůli problému z minulosti. Věří v lásku? (To je trubka). A právě proto se nechá udyndat k jedné obrovské operaci. Do Hry, ze které není cesty zpět. Je přesně naplánovaná do nejmenších detailů. Jde o to, aby Braden taky okusil to hořké zklamání, které se dostaví po odkopnutí. Toho se docílí jedině tak, že se tento sexy 'idiot' zamiluje a po dokonalém sexu bude vymazán z Maddiina života. Challenge accepted.


“We all have to get our hope from somewhere, and if getting lost between the pages of a deep book gives me hope, then I'll keep on getting lost, all the while hoping that one day I'll have a real love I can get lost in. Because it will happen, to each of us. One day we'll get so lost in love that we won't be able to find our way back out.”



Ale Maddie netuší, že on v ní vidí kus masa, který si chce připsat na svůj seznam zářezů. On ví, že tahle holka (ztělesnění krásy, však to víte - ty její nohy..) nebude jen tak lehký ořech na rozlousknutí pro šikovnou veverku. Veverka Braden chce Maddie, uzavře sázku s přáteli. Do měsíce se s ní musí vyspat.

Čas běží, Google radí o randění, kamarádky o oblečení. každý má svůj plán, ale kdo vyhraje tuto Hru?

Ha. Ha. Ha. Inteligentní lidé už ví. Těm méně inteligentním napovím. Jak se tak naše hrdličky snaží nenápadně svést jeden druhého, postupně to přestává být Hra, ale něco.. skutečného, něco .. víc. Dám vám možnost hádat. Máte jen jednu možnost odpovědět. Nápověda nehrozí, všechno, co potřebujete, je zde.


“But I'm yours!" I grab her face and tilt her head back, making her eyes crash into mine.
 "I'm yours, Maddie. I always have been, and I always will be. Yours. Do you get that? Do. You. Get. That? I'll always be yours!”


Přestože toto je naprosto celý ten děj je úplně vtipně podaný kýč jak bič či tyč, něco je na tom poutavého. Toto je jedna z mála knih, u kterých si uvědomuju, že jsem ocenila možnost nahlédnout na děj z obou pohledů hlavních hrdinů. Dodává to tomu dobrý říz a vtipnost. Opravdu mě bavilo pozorovat, co si ti dva navzájem o sobě myslí (aspoň ze začátku, kdy měl každý své cíle jasně vymezené, pak se to trochu rozostřilo a ten hlavní srandafaktor lehce vymřel). 

Velmi dobře se to čte!!! Neskutečně dobře, slova jako by se vpíjela do mých úchvatných očí. Děj se odehrává prakticky jen a pouze ve Starbuksu (Boháči se závislostí na kofein?!), ve škole, v něčí posteli, na párty.. A přestože celý děj je kompletně jasný už od první kapitoly, nic nikoho nepřekvapí, je to velmi milá oddychová slaďárna. Jsem přesvědčená, že většina holek - favoritek romantických knih - si v The Love Game najdou kouzlo, protože to opravdu není zlé. (nemůžu uvěřit, že toto ze mě fakt vypadlo).

A .. Jsem zvědavá na další díl (měl by u nás vyjít na jaře 2014), který je zaměřen na jednu z Meddieniných kamarádek, která nechtěně padá do spárů Bradenova kamaráda (taky děvkař, samozřejmě).


!!! 3 HVĚZDIČKY !!!


Tuto knihu vydalo nakladatelství GALATEA založené v roce 2013 s jediným cílem - zasypat nás opravdu dobrými knihami!

Knihu si můžete koupit ZDE v tištěné formě nebo ZDE jako e-book.

12 komentářů:

  1. Som rada že sa kniha páčila. Ja som mala možnosť prečítať si knihu z voľného prekladu a užila som si ju. Bavila ma, taká typická pre mňa :D Ale som fakt rada že sa páčila.
    (musím sa naučiť písať recenzie ako ty -_-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, pro tebe je to dokonalost sama. :D No ... já se bojím, abych nezesládla - to by byla katastrofa!!! :D

      (Neskutečně mě těší, že se ti mé recenze líbí)

      Vymazat
  2. Válka románťárnám? Tak na to si posvítím :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však počkej.. už mám přečtené Easy?, chystám se na Moře klidu a pár dalších perel.. Bude ze mě cukrová vata!

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Absolutně nejlepší komentář! :D :D

      • Moc díky.. :) :3

      Vymazat
  4. Na knížku se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna jsem si tuhle knížku přinesla z knihovna a jsem na ni dost zvědavá. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mi potom napiš, jak se ti líbila! :D

      Vymazat
  6. Super recenzce :D Že bych ji teda taky zkusila? :) Nejspíš to nebude nejhorší čtení:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to nejhorší.. ALE - totálně podkopáváš můj úmysl zabránit vatování. Shnij v pekle! :D :D - růžovém pekle.

      Takže říkám, NEČTI TO! :D

      Vymazat