čtvrtek 9. ledna 2014

Pidi Recenze - Carrie

Autor: STEPHEN KING

Počet stran: 171
Nakladatelství: Beta - Dobrovský
Vydáno: 2007

GoodReads: 3.83 / 182,621 ratings

Kdo by neznal mistra hororů Stephena Kinga? Dle mého to je dokonalý autor, před Carrie jsem od něj měla přečtené dvě knihy - Pod Kupolí a Dlouhý pochod. Obě knihy mě totálně dostaly a já si říkala - hle, od tohoto autora chci mít přečtené všechno!

Tak jsem si půjčila Carrie. Recenzí na to je mnoho, ale já nečetla ani jednu, sakra, já nečetla ani anotaci ani neviděla film. Veškeré informace, které jsem o knize měla byly, že autorem je S. King a že je to jeho první dílo. Abych nezapomněla, z obrázku jsem měla tušení o krvi. Víc nic.

Tak jsem se do toho tedy nadšeně pustila a abych pravdu řekla, už po první kapitole mi oči lezly z důlku. Musela jsem vypadat opravdu komicky, ale Carrie se ubírala směrem, který absolutně nelichotil mým představám. 



Carrie nikdy nebyla úplně obyčejná holka, ale prožívala si dennodenní peklo v přímém přenosu. Matka, která je náboženským fanatikem. Hřešení se trestá, hřešit se nesmí. Modlení je jediné možné vykoupení. Ve škole byla Carrie takový ten naprosto typický terč pro Barbie-girls. Obětní beránek. Někdo z koho si člověk vždycky může udělat srandu. To bych všechno brala, proč ne, někdo obětí šikany je vždycky. ALE ty žerty mají být žertovné, ne trapné a nechutné. Já teda nevím jací lidi jsou v Americe, ale já se nesetkala s nikým, kdo by odpovídal lidem z Kingova příběhu - tak necitelní a zákeřní. I když už jsem potkala spoustu "bitches", toto byla fakt síla. A já v průběhu knihy byla čím dál víc znechucená a otrávená. Jak jsem psala výš, očekávala jsem krev, ta tam byla, ale v nejhorším možném významu. -_-

Nějak mi do hlavy neleze, jak s tímhle mohl udělat díru do světa. Neleze.. :D

Na poslední stránce jsem měla chuť odstřelit ohňostroj, tak moc jsem byla ráda, že to mám za sebou.. Neskutečně mě to zklamalo a budu si za tím stát i kdyby po mě lidi stříleli. A basta - toto byl humáč v největším slova smyslu. Na film se rozhodně nikdy nepodívám.


Pořád sice platí, že si chci přečíst další mistrovy knihy, ale první půjdu na jistotu - Osvícení, To,.. :) 

*Z tohoto se vzpamatovávám už několik dní a pořád, pořád je to v mých očích stejně zlé.. :D*

Tak a je to! -_-

6 komentářů:

  1. Ale no tak! :D

    Mně se Carrie celkem líbila, sice jsem z ní nebyla na vrcholu blaha, ale bylo to dobré :) A mám dojem, že tak jako King popisuje střední školu řada autorů :D Rozhodně ji řadím k tomu, co se mi od Kinga líbilo víc, daleko větším zklamáním pro mě byla Beznaděj (tam je na každé stránce tolik mrtvol, že už mi to ani nepřišlo nechutný) a až tak mi nesedl ani Hřbitov zvířátek.

    Osvícení je fakt perfektní, z toho jsem měla noční můry tak týden :D A To je taky hodně dobré, i když jestli očekáváš kvanta krve...no, nevím, jestli se ti to nebude zdát moc rozvleklé :) Ale přečti si ještě třeba Misery, ta je podle mě hoooodně dobrý psycho :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale kuš! :D

      Ono Carrie je vážně hodně dobře napsaná, jen ten děj, vůbec, ale vůbec mi to nesedlo.. Jsem prostě zklamaná! :)

      Hurá na něj! Fakt se na Osvícení těším! :3 - Na Misery už jsem se taky koukala, a jsem zvědavá!

      Vymazat
  2. Popravde kdyz si vybavis jakekoliv americke knizky, filmy - ve spouste z nich jsou americti teenageri nehorazne zakerne svine... Ncimene Carrie jsem cetla kdyz jsem byla jeste mala a z Kingovi tvorby se me libila taky podstatne min, nicmene je to KING takze bych mu nikdy nemohla dat jen 1 hvezdicku, pro tu mam vytridene uplne jine odpady :D

    Jinak TO ti po Carrie rozhodne bude pripadat bozsky :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou, ale tady mi to přišlo jako superextrém! Jako, já vím, že to je KING, ale u mě němá nikdo žádnou protekci (možná jen John Flanagan - kapičku) a tohle hodnotím podle opravdových pocitů a nenechám si to vymluvit, ať si mele, kdo chce, co chce.. :DDD

      To doufám, aspoň jako Under the dome :3

      Vymazat
    2. :D Vsak v pohode... kdo vi, jak bych se na to divala ted, kdyz bych si to precetla :) Ja zatim od Kinga bezkonkurencne nejvic zboznuju Zelenou mily a pak Rbitov zviratek :)

      Vymazat
  3. Carrie vypadá zajímavě. I když poslední dobou slyším samé negativní recenze. Ke knížce se určitě jednou dostanu, ale asi si první pustím film :)

    OdpovědětVymazat