úterý 10. září 2013

Recenze - Magie krve (Krvavé deníky #1)

Název originálu: The Blood Journals - Blood Magic
Série: Krvavé deníky (1. díl)

Autor: Tessa Gratton

Počet stran: 352
Nakladatelství: Knižní klub
Vydáno: 2013


..Když se nechce poslouchat to, co kdosi mele před tabulí, tak se zvládne přečíst i něco takového..


Anotace:
Ze středoškolačky Silly se stala po smrti rodičů samotářka a místní podivín. Nick je naopak oblíbený a sebevědomý chlapec, který si však kvůli své minulosti drží od lidí odstup. Oba cítí, že je váže zvláštní pouto – a brzy se ukáže, že mají společnou schopnost provozovat kouzla, která se provádějí pomocí krve. Nick, Silla a její starší bratr Reese experimentují s magií, ale brzy zjišťují, že v ospalém prérijním městečku na ně číhá někdo, kdo v magii krve hledá moc a nesmrtelnost a jehož osud se proplétá historií jejich rodin už dlouhé desítky let...

Čau, přistěhoval jsem se do strašidelného domu starouše harleiga a rád se courám po hřbitovech..a obvykle s sebou mám psa jménem Scooby.

NĚCO MÁLO K DĚJI..

Žila byla jedna Josephine. A ta měla v plánu žít věčně, ať to stojí, co to stojí. Někdy je ale špatná mít plány, protože můžou selhat..

Drusilla (Silla) je pravděpodobně psychopat, teda, všichni si to o ní myslí od té doby, co jí někdo zavraždil rodiče, navíc pořád hubne a pohled na krev jí údajně děsí. Jediné, co má je její bratr Reese, kterého asi zbožňuje i přes to, že ji oslovuje "čmeláčku" (absolutně nechápu). Málem bych zapomněla, z toho, co se jejich rodičům stalo, se viní jejich otec (jméno si nepamatuju).

A pak Silla najde knížku, která je plná zaklínadel. Ne takových těch, jako známe z Harryho Pottera, Čarodějek, Hex Hallu. Jsou to taková sebeubližovací kouzlíčka. Princip je jednoduchý. Řízneš se -  teče krev - řekneš zaklínadlo - něco se stane. Jsou to čáryfuky typu: oživnu listí, ošetřím zranění, udělám si ochranný štít. Je tu jedna mal komplikace, na různá kouzla potřebuješ různé množství krve.. A Silla se o to své tajemstvíčko podělí se svým bratříčkem a společně trénují..

Nick je kluk, který se dřív s magií poznal. Jeho matka na její následky umřela. On se přestěhoval do nového města, furt chodí na hřbitov, potká se se Sillou, zamilují se do sebe. On jí pomáhá a pořád jí utěšuje, asi bude fakt duševně nevyrovnaná, pak chodí na hřbitov spolu..

A cíl knihy? Já nevím. Zničit Josephine, která se snaží všechny posednout, zjistit, co se stalo rodičům od Silly. Pomoct jí začít nový život.. Vážně nevím..

"Co to o našem vztahu vypovídá, když se pořád scházíme na hřbitově?" zeptala se mě.

HODNOCENÍ..

Moje první reakce po přečtení knížky? "Nebudu sprostá, nebudu, nebudu a nesmím - Co to sakra bylo?"

Bylo to divné špatně napsané. Nutila jsem se číst, i přes to, že jsem se nudila v hodině. Tákže jsem se nudila hned dvakrát. Což vlastně není zrovna výhra.

Po dějové stránce mi to přišlo naprosto trapné, čekala jsem prostě něco víc, když už to měla být ta magie krve, nevím, čekala jsem jiné provedení, ne, že tam budou kropit krví listy. Velké gigantní, obrovské zklamání!! Možná, kdybych si nepředsevzala, že na to nebudu číst žádné recenze, tak bych si to nevybrala :oD 

Už nikdy víc.. A druhý díl? Absolutně mě nezajímá, co se bude dít dál! Nějak je mi to jedno, pro nic jsem se nenadchla, žádná postava mi nepřišla skvělá.. prostě nic! -__-

Jo, a oslovování: Miláčku, čumáčku, broučku, čmeláčku, a tomu podobné mi na Xté stránce, totálně lezlo krkem!


5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky :oD Psala jsem to ve velmi dobré náladě...

      Vymazat
  2. Ešte že som si to dnes neobjednala v zľave na martinuse 8D Nejak moc ma to nelákalo a teraz už duplom neláka. Obyčajná téma, už v anotácii vidím stupiditu a jednoduchosť postáv 8D Možno kebyže to nájdem niekde v knižnici alebo získam pdf, ale inak neplánujem čítať.

    Pekná recenzia 8) ...nudila jsem se 2krát 8D preto si do školy beriem hocijaké knihy, lebo aj tak učiteľa nebudem počúvať 8D Jedine Delirium som nevydržala čítať, tak som teda namiesto čítania a počúvania učiteľa spala 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jen z představy, že sis to chtěla koupit, je mi blbě :oD jej, pokud to někde uvidíš, sbal si kufry a vyhni se tomu obloukem, protože tohle fakt nééé.

      Tuš, já od toho vážně čekala něco víc! :oD Ve škole se dá číst skoro všechno.. Delirium? To mě celkem bavilo i normálně..

      Vymazat
    2. ale bolo to v akcii tak som nad tým rozmýšľala 8D
      No Delirium doteraz nemám dočítané, takže k tomu sa ešte musím prinútiť nanovo 8D

      Vymazat