středa 30. dubna 2014

Recenzička - Jako led / Zmrazena až na kost..

Název originálu: /..-./.-./../--./../-..//
Série: ↑ ↑ ↑ ↑ ↑ ↑

Autor: NNYL .J

Počet stran: Děsně moc T_T
Nakladatelství: Baronet
Vydáno: 2014

GoodReads: 3.85 / 18,173 ratings

Vítejte!

Přesně 6 dní mi trvalo zvažování všech PRO a PROTI, proč vlastně nanášet mé emoce právě z této knihy na můj miloučký blog. Už jen to, že máte možnost toto číst, je důkaz, že vyhrálo PRO. Protože.. prostě.. já si to odpustit nemůžu! To bych nebyla já! 



Povím vám tajemství. Návod, jak si vytvořit nového kamaráda: donuťte ho sníst bábovičku z písku. Protože ono není nic lepšího, co by mohlo utužit vztah mezi špuntama. Právě takto založené přátelství překoná snad všechno. Například já.. já to hned zítra vyzkouším! Přátelství, po této knize mám pocit, že je to sprosté slovo, které by se mělo vhodit do truhly, zamknout na klíč a ten dát Krokosatce, aby ho spolkla. Tento příběh je totiž založen na jedné věci, na tom, že Sydney a Kyler - KAMARÁDI - jsou do sebe beznadějně zamilovaní.. Funguje to asi tak, že ON má nějakou holku na klíně, zatímco si povdá se Sydney. Prostě žůžo.


O krk se mi otřely teplé rty. Nedříve jsem si myslela, že je to náhoda, ale pak se jeho rty přesunuly na místo, které pulzovalo, a políbily mě na něj. Opakoval ty drobné polibky po celé délce hrdla. Nevědomky jsem se prohnula a ještě víc mu odhalila krk. Jeho boky se ohyboval proti mým v pomalém, smyslném rytmu, který mi způsoboval závrať. Jestli byl tohohle schopen v polospánku, nedokázala jsem si představit, co dokáže kompletně probuzený.


Zamčeni spolu v horské chatě, kde nejde signál, není teplá voda, všechno dochází.. Právě tam, na tom tajemném a strašidelném místě, překonávájí tisícimetrové rozdíly svého úžasného charakteru, který okouzlil každičký okvětní lístek mých pokojových rostlinek. Už si říkáte, že je to neskutečně okouzlující? Sladká muška na koňském bobku je, že.. jim bude usilovat o život! ANO! Napínavé jako kšandy.. Dokonce jsem se potrénovala v protáčení panenek a rvaní vlasů!

To, co my, milí čtenáři, víme od začátku, se ty dvě otravné hrdličky snaží zjistit celou knihu. Ano, vítejte v supertrapné story, která nemá a nemá konce. Dobrá rada: Než začnete číst, naprogramujte si mozek na režim "nevzdávej to". - Budete to potřebovat. TOLIK hloupostí, klišoidních scén, trapných a převelmi trapných rozmluv. Sice vás to všechno duševně ubíjí, ale na NÁHODY to nemá. Protože ony zabily i to málo, co by v Jako led někdo s hooodně velkou trpělivostí mohl najít! Je to všechno tááááák předvídatelné, že by to zvládl přelouskat a dopředu odhadnout i velmi starý orangutan! 


Jéje, málem bych zapomněla.. U takhle nudných knih, u kterých se opravdu NUTÍM, mám tendenci si vymýšlet tzv. lepší verze! Aby to mělo alespoň trochu šťávu, místy nějaká ta naezené ruka a tak.. Ta holka byla naprosto bezcharakterní, nechala si - (ne)doslova - kadit na hlavu. Mi, kdyby někdo, komu toužím žužlat ucho, řekl, že.. no, kdyby mě takhle urazil, fláknu mu tak, že se mu hlava odtrhne od krku a hezky padá a padá a utálí se a.. třikrát hádejte, co udělala ona. -_- 

Pro ty, co budou hledat smysl v názvu. Jako led.. Jako led.. Až vám zamrzne mozek, srdce i plíce, po těle budete mít mrazivou husinu - pochopíte. Z této knihy vážně mrazí a napínavostí to rozhodně není. 

"Nechceš znát rozsah mých schopností?"

"Kdybych chtěla, bylo by snadné si to zjistit. Mohla bych se zeptat asi devadesáti procent holek, které bydlí na našem patře na koleji."
"Vlastně je to spíš osmdesát devět procent. Nespal jsem s tou holkou na konci chodby."

Já prostě nechápu, jak se to někomu může líbit, ono už se u toho nedalo ani smát.. Marně hledám záporné hodnocení. Toto je největší kravina, jaká se mi KDY dostala do ruky (už nevede Wicca, i když..). Jestli se z toho někdy vážně něco stalo, tak jsem panda v žirafím oblečku. Jestli se tohle fakt děje, tak lidi asi nikdy nepochopím. Já si teda super hrátky představuji úplně ale úplně jinak.


Přeji příjemné čtení? 
* Přeji pevno - pevné nervy *


Předem se omlouvám KAŽDÉMU, koho má prořízlá huba urazí.. Však to znáte, je to jen názor, já ho bohužel diplomatičtěji podat neumím. :)




10 komentářů:

  1. No teda.. to je celkem dost drsná recenze :D

    OdpovědětVymazat
  2. No, já si tu knížku předevčírem objednala. :D :D Ale já jsem docela na kliošidní věci, takže bych tomu tu jednu nebo dvě hvězdičky dát mohla, co? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá Maruško, jsem vážně zvědavá, co na to řekneš. Tedy.. jsem šťastná, že se ti budu moct smát, až to budeš číst, protože se myslím, že tato kniha je i pod tvou úroveň. :D

      Vymazat
  3. Anonymní5/01/2014

    myslím, že já jsem taky trošku zmrazená.. Možná i zhrozená :D Nějak se propadáš do nasládlého světa, Bertíku Fazolko o.O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrade! :D Rodinná oslava, nedalo se nic dělat!

      Vymazat
  4. Pockat, fakt je to horsi, nez Easy? No waaaay :D

    OdpovědětVymazat
  5. Na knížku jsem se mooc těšila, protože jsem si ji chtěla co nejdřív objednat...po tvé rezenzi nevím, jestli do ní mám ještě jít a nebo ne :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že je víc způsobů, jak si přečíst knihu, aniž bys do ní vrážela peníze.. Zkus třeba knihovnu.. :D Radši.

      Vymazat