pondělí 31. března 2014

RC Recenze - Hádův chrám / Podsvětí vyrazí dech! Navždy?

Název originálu: The Hause of Hades
Série: Bohové Olympu (4. díl)

Autor: RICK RIORDAN

Počet stran: 552
Nakladatelství: Fragment
Vydáno: Březen, 2014

GoodReads: 4.54 / 46,886 ratings


Ten nejvíc nejpotřebnější "další díl" byl konečně vypuštěn i do českých knihkupectví. Ano přátelé, skákejte radostí. Ti, co mají za sebou předchozí pokračování původní série o klukovi, jehož taťulda je sám vládce moří Poseidon, a bylo mu předpovězeno zachránit nebo zničit svět (protože každé normální dětství vypadá takto), se nadšeně mohou vrhnout do této knihy.. Konečně? ANO! Konec třetího dílu, tedy Znamení Athény, byla sviňárna největšího stupně! Díky Ricku, mám na co svést své bezspánkové noci. Každopádně, když jsem otevřela Hause of Hades a viděla první slova autora, který pravděpodobně snědl vtipnou kaši, začala jsem se opravdu smát! 


Mým úžasným čtenářům:
za ten poslední nervák se omlouvám.
No, vlastně ani ne. HAHAHA.
Ale teď vážně - mám vás rád, lidi.

UPOZORNĚNÍ: 
Níž se mohou objevit spoilery na předchozí díly.. NIC ZÁVRATNÉHO, ale jinak by to ani nešlo, ne? :)


Gaia se probouzí. Brána smrti, ta, která dělí svět od Podsvětí je v moci zla. Bytosti, které mají být mrtvé, mrtvými nejsou. Je prakticky nemožné něco zabít. Jestli naši polobohové mají mít vůbec možnost zachránit svět, jak ho známe, musí být brána zamčená, ztracená. Mimo Gain dosah. Pryč. Zavřít bránu.. obyčejný klíčem? Pche, tak jednoduché to není. Když už se k ní dostanete, což je šílenost sama o sobě, vězte, že je jediný způsob, jak ji uzavřít. Z obou dvou stran. Muhehe, dobře si to bohové zařídili. Znamená to ovšem jediné. Levná dovolená plná ohnivých kokteilů, ohňů, mrtvých i živých tvorečků, tmy i velmi dobré pizzy  v hlubinách samotného Tartaru se Percymu a Annabeth rozšíří o možnost zakončit jí něčím absolutně vzrušujícím. Říká se tomu.. dobrovolná chůze na smrt. HAHA. Ono, říkáte si .. bude ještě jeden díl, všechno bude dobré, ale! Ruku na srdce, po tom, co Rick Riordan udělal v předchozím díle, vážně věříte, že je jako autor miloučký ke svým postavám? K nám, čtenářům? - Já ne! 

“Keep climbing,' he told himself.
'Cheeseburgers,' his stomach replied.
'Shut up,' he thought.
'With fries,' his stomach complained.”

Jak jsme už zvyklí, děj se střídá z pohledů všech polobohů výpravy, postupně jsou odkrývány jejich další schopnosti a možnosti, tajemství, která neznali ani ony samy. Každičký detail je důležitý. A samozřejmě.. i znalost řecké mytologie, kolik už si toho pamatujete? Postupně do sebe zapadávají jednotlivé dílky skládačky, ale přesto je ještě tolik prázdných míst na ty zpropadené puzzlíky. A JÁ STÁLE NEMÁM TUŠENÍ, JAK TO CELÉ SKONČÍ! Rick je manipulátor čtenářů -_-! Věřím mu každičké slovo a mé teorie se obracejí v prach. Jeho mozek musí být o velikosti dýně a co je v něm, to nikdo nepochopí! Opět mě přesvědčil, že je geniálním autorem geniálně promyšleného příběhu! Aneb.. vzpomínáte si na Lukovy botky s křídly? Na Boba? Na Calypso..?


“You’re that lady,” Leo said. “The one who was named after Caribbean music.”
Her eyes glinted murderously. “Caribbean music.”
“Yeah. Reggae?” Leo shook his head. “Merengue? Hold on, I’ll get it.”
He snapped his fingers. “Calypso!”


Hádův chrám je naprosto právoplatně vítězem GoodReads Choice 2013 ! 

A jo, abyste věděli, jednu věc rozdýchávám doteď! Jak ke mně může být někdo tak krutý??? *Vražedný pohled směr autor.* Řeknu vám k tomu jen jedno jméno - (můj miláček) Nico di Angelo.

Kdepak je další díl? Prosím, prosím.. PROSÍM?



Prostě tak.. :3


•••••••
Tímto bych chtěla poděkovat za poskytnutí recenzního výtisku nakladatelství
Knihu si můžete objednat ZDE


6 komentářů:

  1. Teď jsem trochu zmatená - četlas v originále nebo v překladu? Anotace na českou knihu, ale úryvky v AJ... nicméně, co říkáš na Iapeta? Budu si kvůli němu muset koupit The Demigod Diaries :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem v češtině, přece jen - recenzák od Fragmentu ;) A hlavní obrázek dávám na tu edici, ze které čtu. S těmi úryvky.. zaprvé - v aj mi to zní líp a zadruhé - jsem líná to hledat v čj. :D Jsem prostě REBEL! :D

      Nooo.. Demigod Diaries si musím taky přečíst, to rozhodně, ale já momentálně víc řeším Nica di Angela. -_- :D Tím mě Riordan faaaakt naštval! :D

      Vymazat
  2. 5 hvězdiček? Oooo, tak to bude zřejmě dóst velká senzace. :D :)
    Nojo, možná se po ní kouknu. Možná? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ofc, že 5* -_- Jsou to prostě Bohové Olympu.. Už mi z nich hrabe. -_-

      Věř.. až dočteš Percyho, pustíš se do pokračování a pak už tě to nepustí. :)

      Vymazat
  3. Ó děkuji za nic neříkající recenzi, která mě k přečtení nalákala ještě víc :D Jinak..
    Miluju Ricka Riordana a jeho sérii o Percym Jacksonovi, a teď i jeho Bohy Olympu :) Mám rozečtené Znamení Athény (nemůžu se zaboha dostat přes to, jak duchové posedli.. a teď si nevzpomenu na jméno :D no prostě jednoho z hlavních hrdinů :D... protože tohle fakt nemám ráda a jsem strašpytel :D), ale strašně se těším, až to dočtu (protože to je sakra napínavý!) a vrhnu se na Hádův chrám :) Upřímně bylo pro mě překvapením, že má vyjít tento, a ke všemu ještě jeden díl :D Tím líp pro nás! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že je to "děkuju" jako fakt "děkuju" a nic s postraním významem, který bych odmítala vidět! :D
      Já mám Riordana taky ráda, ale ta jeho egyptská trilogie mě zklamala, prostě.. nebylo to TAK dobré! :D

      Jen do toho! Znamení Athény bylo zatím nejlepší, ten konec mě fakt rozsekal, kdo by to byl v takové pohádce čekal? :D Těš se těš, máš na co.. Ono, překvapení jsou fine, ne? :D

      Vymazat