pátek 4. dubna 2014

Recenze - Okouzená nocí / I zombíci mohou být hodní..

Název originálu: Die for me
Série: Revenants (1. díl)

Autor: AMY PLUM

Počet stran: 
Nakladatelství: Motto
Vydáno: Listopad, 2013

GoodReads: 4.03 / 31,920 ratings (facepalm)

ANOTACE:
Šestnáctiletá Kate Mercierová žije poklidným, zcela normálním životem, dokud jí při nehodě nezemřou oba rodiče. Přestěhuje se i se starší sestrou do Paříže a před bolestí ze ztráty rodičů utíká do světa knih a pařížského umění. Pak ale potká Vincenta. Vzápětí však zjistí, že Vincent není obyčejný smrtelník, ale revenant – zvláštní bytost, jejímž údělem je bojovat proti zlým silám a nasazovat vlastní život pro záchranu lidstva. Kate se ocitá na osudové křižovatce – má se své lásky vzdát, nebo ji následovat?

Podívejme se na tu úžasně propracovanou obálku, někdo si na ní opravdu dal záležet. Ona nás vybízí, abychom nahledli i dovnitř, na příběh, který skrývá. Ehm. Je velmi smutné, že tato  magič obálka je to nejlepší, co se z celého 320i stránkového pekla dalo považovat za DOBRÉ. Zbytek hodnotím jako ohavné - podprůměrné - trapné a nedostačující mých kvalit. Sakra, jo .. já mám na víc! :D


Hlavní hrdinka, je 16i letá puberťačka, která prožívá jednu z největších krizí svého života. Nemyslím tím, že jí došel lak na nehty (to je asi až na druhém místě, ale autorka se o tom nezmiňuje => dedukce mé osoby). Její rodiče jsou fuč, umřeli. Konec - finito - šmitec. Je to smutné, ale Sněhurce taky umřela maminka, že .. Společně se svou sestrou se stěhují do nejromantičtějšího města Evropy. Do Paříže! [pozn. Při čtení jsem taky dostala chuť jet do Paříže.. skočit volným pádem z Eiffelovky - protože to je nejvíc kůl.] Ta holka se jmenuje Kate, to by ještě nebyla taková hrůza, protože každá 5. se takhle jmenuje. Co ale totálně zvrzali (asi spíš překladatelé) bylo oslovování. Je pravda, že zrovna na toto (své) jméno jsem extrémně háklivá, ale když jsem četla KATULKO a KAŤUŠKO málem jsem prskala síru, jako pořádná dračice!

Věříte v lásku na první pohled? Ruku na srdce! Upřímně doufám, že vaše odpověď bude NE. Nic takového neexistuje, tak proč se to cpe do každé druhé knihy? Jasně, je to kouzelné a pohádkové a někdy i uvěřitelné. Jenže, když si to autor či autorka nepohlídá, může se z toho stát zaláskovaná pohádka  o True love, které by neuvěřilo ani devítileté dítě. Tato "true love" začala v kavárně.. Vincent. (Odporné jméno.) Kluk s tajemstvím, tak sladký, že by roztála i zrmzlina na severním pólu. Nejraši by se pro ni rozkrájel. Furt jí slíbával slzy z líček. -_- Oba mi lezli na nervy svým "já tě tak miluju" chováním, nutila jsem se číst a dlouho jsem nezažila takové knižní mučení! Mám pocit, že je to tak trapné, že to asi neocení ani 12i leté holky. Ty jsou ale přesně v té kategorii, která by Okouzlenou nocí měla číst. Tedy, pokud vás okouzlí to, že polibek je vrchol erotiky, fakt nevím, no. O sundaných ponožkác se tam radši nepíše, ale svůdné pohledy, až se mi z toho točila hlava.

Když jsem narazila na ony zaláskované kraviny, začala jsem se modlit! EHM. Doufala jsem, že všechno to magično a ono slavné klukovo tajemství bude tak boží, že by si to zasloužilo to GoodReads hodnocení. Hahaha. Mé Létající špagetové monstrum mě nevyslyšelo. Jedná se totiž o zombíky, pardón, Re-ve-nan-ty! Funkce stejná. Přežívající mrtvolky. A teď pozor.. Popis Revenantů měl nakročeno k tomu, abych si znechutila své ZLÉ zombíky. Oni totiž nemají být hodní. Zombíci nejsou hodní. NE a NE! Agrr. Nejsou sladcí, mají žrát lidi a kazit je, ne je zachraňovat! A u toho se šermovat? Co to má vytvořit za dojem? 

Celý smysl príběhu mi pořád někam unikal, byl jednoduchý, předvídatelný a úplně divný a nudný. Prostě bak a blé, nechtějte po mně nikdo další díl. NIKDY! :D Toto je pravý důkaz toho, co se stane, když i ZLÁ strana je moc měkká! -_- Nudiška. Bleh. NEdoporučuju!


Asi nemám, co víc bych k tomu řekla.. jen.. ztratila jsem pár hodin svého života! :D


9 komentářů:

  1. Anonymní4/04/2014

    Jak to tak čtu, tak si jí přidám na seznam knih, které nikdy, nikdy, nikdy!!!! číst nebudu, protože přesně tenhle styl nesnáším. Láska na první pohled, Vincent, šermující zombie? FUJ!

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku jsem viděla v knihkupectví a řekla jsem si, že by mě to asi nebavilo. No, jsem ráda, že jsem projednou dala na svoje instinkty, protože to, co popisuješ je děsný! :D
    Vážně tě obdivuju, že jsi schopná všechny ty strašné knihy dočíst a ještě na ně napsat recenzi, já jsem třeba takové Temnou chodbou odhodila po prvních asi 20 stránkách, protože mě to děsně nudilo :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Och. Někdo mě obdivuje. Aww - *natěšenost* A děkujiii!

      Hele, Temnou chodbou byla podle mě rovněž kravina, ale tak co, knihu se vždycky snažím dočíst.. vždycky. :D A recenzi.. No já bych těm svým sesmoleninám ani recenze neříkala, spíš vyplivnutí názorů v jenom ustáleném útvaru. :)

      Vymazat
  3. Hehe :D Tvoje znechucené recenze jsou snad zábavnější než ty nadšené :D
    Jméno Kate (Kateřina) je tak oblíbené, že je to až k neuvěření. Nevím, proč mi rodiče udělali tu laskavost a pojmenovali mě tak, jak se jmenuje každá třetí holka :D No i když lepší, než nějaký ujetý jméno, který sedí jen na starý babičky, nebo třeba ovocný rtěnky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. => Moje recenze jsou zábavné! :D Každopádně! Aspoň to někdo čte.. :D (A nejsi první, kdo mi to říká)

      Nechápu, to jméno je děs-běs, prostě hrůza-fix-halelůja-ble. Ale jo pravda.. Josefína bych se jmenovat nechtěla! :D

      Vymazat
  4. Už dávnejšie ma recenzie presvedčili, že si túto knihu prečítať proste nechcem, ale táto ma v tom utvrdila a zároveň pobavila, super.:D "tak sladký, že by roztála i zrmzlina na severním pólu" to je prirovnanie.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem měla možnost tě pobavit. To je vlastně důvod, proč ty "znechucené" "recenze" ještě píšu. :D Napadají mě k nim "lepčejší" věcičky! :D

      A .. nečti to. :D

      Vymazat
  5. Jsi boží! :D nemohla jsem než souhlasit a jako bonus jsem se skvěle zasmála. :D To oslovení bylo fakt hrozné!
    Jinak, že jsi na jméno háklivá, taky mě nehorázně vytočí, když mi lidí říkají Michalo :D

    OdpovědětVymazat