pondělí 7. října 2013

Recenze - Dokonalý sen (Matched #2)

Název originálu: Crossed
Série: Matched (2. díl)

Autor: ALLY CONDIE

Recenze na 1. dílDokonalý pár

Počet stran: 344 (zdálo se to jako nekonečně mnoho -_-)
Nakladatelství: Knižní klub
Vydáno: 2013

GoodReads: 3.55 / 82,638 ratings

Anotace:
Kdesi v nejisté budoucnosti pátrá Cassia ve vnějších provinciích po Kyovi, jehož sem Společnost odvedla spolu s dalšími nepřizpůsobivými na jistou smrt. Když zjišťuje, že se Kyeovi podařilo uprchnout do velkolepých, ale divokých a nebezpečných kaňonů, neváhá i ona sama riskovat život – po vysilujícím utěku z pracovního tábora se vydává po Kyových stopách do Příčného řezu, tajemného místa, v němž prý lze nalézt poslední záblesky svobodného života a možná i Vzpoury, k níž se Cassia touží přidat.
 
Jenomže přeje si to samé i Ky, jenž toho o sobě zamlčuje mnohem víc, než se původně Cassie zdálo? A jaké tajemství skrývá Xander?



NĚCO MÁLO K DĚJI..

Světe div se, ale já tam děj našla. Sama jsem z toho celá vyjevená. Tedy alespoň náznak děje, který stejně nedává smysl..

Všechno vám přikazuje společnost, co smíte nosit, co smíte vlastnit, co se smíte učit, neumíte psát, používáte jen čtečky - úžasná vyhlídka teda. Se trochu divím, že nemají všichni do jednoho zkažené oči. A v takovém prostředí žije Cassie. Vybrali jí i koho si má vzít, někdo ho zhodnotil jako dokonalého pro ni, ale ve chvíli, kdy si měla prohlídnout údaje o něm problikl tam ještě někdo. Ky. a to je teprv pan dokonalý. Na konci prvního dílu se ti dva (z přesvědčení, že se milují navzájem) opustit. Nečekané :oD

V Dokonalém snu to celkem v pohodě navazuje. Ky s Cassiou se rozdělili a teď oba mají stejný plán, najít toho druhého. Takže on hledá ji a riskuje pro ni vše, a ona dělá to samé pro něj. Třeba, ale oni mohou být jiskrou, tou, která popožene Vzpouru, protože Společnost už není vítána. Ale je opravdu Vzpoura tak dobrá, jak se tvrdí? Nebo to je zase jen nějaký klam. Kyovi se ke Vzpouře rozhodně nechce, Cassia má jiný názor..

Nesmím zapomenout zmínit, že Ky s Cassiou jsou 2 ze tří vrcholů trojúhelníku (vidím to spíš na tupoúhlý, protože se vsadím, že stejně nakonec s končí s Kyem). Třetím vrcholem je kluk s ohyzdným jménem, Xander. Má nějaké tajemství a Ky se bojí, že tohle tajemství může změnit názor Cassii na oba dva, a že on by z toho nemusel vyjít dobře..


HODNOCENÍ..

Po dočtení prvního dílu jsem si dala jakýsi předsudek, že tu sérii přečtu, i kdybych se měla unudit k smrti. Takouvou smrt jsem si teda nikdy nepředstavovala, když tu je tolik jiných nabídek, jako třeba: rozemletí mlýnkem na maso,..

V tom "ději" se mi strašně líbilo, jak se hledali na vzájem :oD to bylo vážně k smíchu. A nakonec se co? Stejně zase rozdělí.. Takže třetí díl bude dalších 400 stránek totálního blivajzu. Už teď to tak čtu a zároveň nečtu, občas stačí jedna max. dvě věty ze stránky.

Postavy mi lezou čím dál víc na nervy, úplně všechny. Už ani ten Ky mi do toho nepřidává tu "štávu". 

Až v knihovně narazím na třetí díl, půjčím ho, kvůli svému slibu, ale doufám, že to bude za mom moc dlouho a že lidí, kteří se na ten poslední díl těšilo bylo hodně, tudíž na to budou rezervace a já to na té poličce prostě neuvidím. Což bude obtížné vzhledem k tomu, že pravidelně navštěvuji 4 pobočky. Musím si jen popřát mnoho štěstí. :oD

1,69 hvězdičky!!!




6 komentářů:

  1. Mne sa jedotka páčila hrozne moc, ale k tejto som sa ešte nedostala. A ja vlastne celkom nechápem, prečo niektorí musia dočítať série za každú cenu, aj keď ich to brutálne nebaví... Mňa keď niečo nebaví, tak to nechám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se jednička zdála..prostě průměrná! :oD Já nevím, slíbila jsem si to! A třeba to ještě překvapí..

      Vymazat
  2. ahoj :)), nominovala jsem tebe to jednoho Tagu, budu moc ráda když se zúčastníš :) - http://mojenejnejknihy.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html

    OdpovědětVymazat
  3. Ale obálky to má pekné, no nie?
    Ja sa tiež vykašlem na sériu keď ma to nebaví (Ehmm! ZábleskEhm!). Ani to nedočítavam do konca. Hlavne keď si myslím, že anjeli idú zachraňovať svet a pritom tam ide o nejakú "polib mi" ... aj keď už je akcia v druhej knihe... nezáleží na tom. Stále tam ide o nejaké cukríčkové oné... takže to u mňa skončilo.

    1, 69 hviezdičky? :D Vážne? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi se teda líbila obálka jen prvního dílu.. Jej, Zář je trapárna na entou a ještě dál! To si ani nezaslouží mou pozornost, protože TO nemá děj. Tady ta "dokonalost" aspoň trochu jo. A já jsem si prostě slíbila, že to dočtu, tak mi tady nenabourávejte odhodlání!!! :oD

      Ano..máš něco proti mému známkování?? :oD stojím si za 1,69!!

      Vymazat
  4. Mě se dvojka líbilla nejvíc. Pravda, tahle série mě moc nebavila, já jdu po ději. Občas jsem přeskakovala, protože něco se v těch knížkách opakovalo pořád dokola, ale pár dobrých částí jsem si tam našla. :)

    OdpovědětVymazat