středa 19. února 2014

'Recenze' - Young Love Murder (Young Assassins #1)

Série: Young Assassins (1. díl)

Autor: April Brookshire

Počet stran: 399 (má tablet-forma)
Vydáno: 2011

GoodReads: 3.96 / 2,142 ratings


Když mi bylo čtrnáct, mou největší starostí se stalo chránění naší pirátské pevnosti (to je příběh na jindy). Když bylo čtrnáct Annabelle proměnila svůj trénink ke konečnému dosáhnutí cíle. Zabila. A se zabíjením je to jako s muffinky. Sežerete jeden a chcete víc a víc. Ale bacha na to, ona ani její bratr nejsou obyčejní vrahové. Tuto vyšší moc konají pouze na zlých lidech, kteří patří do pekla a měli by se smažit v těch největších kotlích. A i toto posmrtné mučení je pro ně málo. Pro Annie existuje jen jeden svět plný cestování a kreativních způsobů zabíjení, i holka může být schopná.

Všechno je v pořádku, až dokud nedostane za úkol zabít Xaviera Sancheze, v zájmu splnění tohoto úkolu se musí chovat jako úplně normální teenager. Začíná chodit do klasické amícké školy a, jak už to bývá, ke svému cíli se snaží dostat přes jeho rodinu, čirou náhodou jsou to kluci jejího věku. Oba bohatí a arogantní, ale Gabriel přesahuje i meze, kdy je egoista sexy a neuvěřitelně mi lezl na nervy. K mé smůle tento názor nesdílela Annabelle, která se do něj opravdu, ale opravdu zamilovala.. Jenže.. mise musí být splněna. Ukaž svou pravou tvář, Annie.


A včil je krásně vidět ta psychologie postav. Muhehe. Jak se z "I love you" stane "I'll kill you". V ten moment jsem Gabeho začala mít fakt ráda, protože ju zabít chtěl. Sám. I přesto, že věděl čeho je schopná. Začal chodit na různé kurzy a bláblá.. Honička napříč světem začíná. Si myslím, že by od sebe mohli vydržet dýl, jej. Čekala jsem to trochu míň přeláskované a víc vraždící. Kéž by dané vraždy byly popsané víc a líp. Takhle to potom bylo jen o scénách, kdy si ti dva zamilovaní vyměňovali "Miluju tě" fráze. Kdybych za každou tuto výměnu měla klepnout hlavou o zdi, ráno jsem celá potlučená a .. blbá. někteří jsou na toto ulítlí a byli by z toho v sedmém nebi, jak by to prožívali, ale já toto prostě nežeru!

Spoiler (kdo chce vidět, nechť si následující pole "začerní").
Tak sakra, kdyby mi někdo řekl, že mě miluje i po tom, co jsem zabila jeho taťuldu a pak mě zastřelil, vlastně postřelil. To je fuk. A pak po dvou letech našeho náhodného setkání by mi opět řekl, že mě děsně miluje. No, kudla z pudla, bych s ním vyjela na vršek Empire State Building (Olymp?) a hodila bych ho dolů. A ještě bych mu zamávala na cestu!

A teď JACKSON!
Jackson je kapitola sama o sobě, starší brácha Annabelle, jediný, ze kterého jsem byla schopna slintat a těšila se na každé jeho slovo. Zažrala jsem se do něj někde u 4% celé knihy a zůstalo mi to až do konce. Samozřejmě on je taky asssassin, bere to vážně a krutě. Dokonce ho někdo srovnal s Dexterem tákže jsem vyletěla na pomyslné fontáně srdíček do vzduchu. Jo, on by byl pro mě. Jeho vtipné hlášky mě dostávaly vždy a pořád. Naštěstí tam byl prakticky celou dobu.. a mezitím si hezky vraždil.. Další kniha je o něm a já už ji CHCI!!! áááá :D Jo, neměl štěně.. 

Vesměs nevím jak to hodnotit, něco mezi 3 a 4 hvězdičkama. Asi. Kéž by to bylo víc.. kruté :D Tento příběh je pro každého fandu romantiky, která má smysl, navíc je to celkem sranda a není to úplně hloupé. Na YA slušné.. :) 



8 komentářů:

  1. Krásna obálka !! A vyzerá to fakt zaujímavo !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta obálka je superboží! :3 Asi jen super.. ale chápeš. Ono to má fakt jednoduchou angličtinu, jen do toho! :) Jsem zvědavá na další názory, vzhledem k tomu, že toto je mnohem míň slavné, než si zaslouží.

      Vymazat
  2. Neměl štěně? No waaay! Kdyby měl štěně, možná bych ho měla i ráda, ale jelikož je fakt psychicky labilní zabíječ, obejdu se bez něj. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodla jsem se, že jen kvůli tobě budu do svých recenzí přidávat štěně. Vždycky! :D :D Bude to něco jako zvolání: "Dřepkiiiins".
      btw - opovaž se to pak nečíst! :D

      Vymazat
  3. Mňa zaujali tí vrahovia a tak, nevypadá to zle. Možno sa do toho raz pustím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se na tu knížku chystám už tááááák dlouho... Ok, po tvé recenzi se na to v nebližší době vrhnu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já vím! Mé "recenze" jsou totiž mega-profesionální.. tudíž to musí nalákat každého, hm :D Přečti to, jsem zvědavá, co povíš.. na Jacksona :3 Ale pamatuj, je můj! :D

      Vymazat
  5. Jackson, Jackson, Jackson!! ... I am in love *sigh*.... Boze, ja chci jeho dil! :D

    OdpovědětVymazat