pátek 7. února 2014

Recenze - Dublin Street (On Dublin Street #1)

Název originálu: On Dublin Street
Série: On Dublin Street (1. díl) - volná série

Autor: SAMANTHA YOUNG

Počet stran: 336
Nakladatelství: Knižní klub
Vydáno: 2013

GoodReads: 4.32 / 76,608 ratings

Byl, nebyl jeden taxík!
Všechno začíná v jednom taxíku. Tam Joss poprvé potkala Bradena značeného "Kvádro". Možná by se dalo říct, že už tam mezi nima přeskočila tzv. jiskra. Nebo se přes ně jen přelil chtíč? Ale asi to nebylo tak vážné, když Joss na otázku "Máš nějaké jméno?" odpoví s úsměvem: "Ano, dokonce dvě." V té chvíli u mě získala obrovské plus, protože se mu hned nezačala věšet kolem ramen a prakticky ho nechala být. Jenže osud jí nepřál (sudičky si na ni asi vybraly špatné karty!) už v dětství si prožila to, co jen málo dalších lidí a ani teď, o osm let později, s tím není srovnaná, daleko větší katastrofou ale asi je, že Braden je superbohatý bratr její nové spolubydlící a, to vám povím, jejich opětovné setkání, které obsahovalo jen málo oblečení, jo, to stálo za to. Aneb můj první rohlík na tváři.

“I know you love me, Jocelyn, because there’s no fucking way I can be this much in love with you, and not have you feel the same way. It’s not possible.”

Chtíč už jsem zmínila výš.. a řekla bych, že Braden je vlastně jeho otrokem. Pořád by něco chtěl, pořád! A rozhodně není zvyklý slýchat NE. Velmi drzým způsobem se dostává Jocelyn pod kůži a užívá si reakce, které to v ní vyvolává. Trochu čáru přes rozpočet mu dělá to, že mu vzdoruje. Ona se prostě nedá, šikovná holka. Proč? Je duševně nevyrovnaná, bláblá, a na vztah není připravená. Proto jedné noci, když jsou ti dva pohromadě, trochu třaskavá chemická směs, dojdou ke kompromisu ála Kamarád taky rád. Tři měsíce je doba, kdy mají být sexuální partneři, nic víc.. ALE .. moudří ví!

"Babe, nice lingerie is for seducing a man. I’m already fucking seduced."

Romanťárny vedou -_-
V mojí válce s romanťárnama toto nesmělo chybět a asi se nemusím stydět za to, že si myslím, že to bylo překvapivě dobré. Heh. Braden si mě získal už v tom hloupém taxíku -_- Stydím se. Toho chlapa jsem žrala, fakt je to milouš! Co se Jocelyn týče .. někde nabrala plus zachováváním vážné tváře, ale ve spoustě věcí jsem s ní ztotožněná nebyla. Hlavně ke konci mi její myšlení připadalo jako na horské dráze (popřípadě si vyberte jiný kolotoč, který máte rádi), jednou na hoře, podruhé dole. A i když jsem se jí snažila pochopit, byla jsem na straně Bradona a Ellie. Ellie, jeho malá sestra, Jossina spolubydlící, byla skvělá! Zajišťovala, že se děj nonstop netočil kolem těch dvou, ale strhla pozornost i na sebe..

Dialogy! Vtipné, smyslné, nediskutující!

Oh.. Sweet end!
ALE mám jednu velkou výhradu, prostě jsem to já, že.. Ten konec.. co to mělo být? Ptám se sama sebe "Proč?". Podle mě už věci ve stylu "Konec dobrý, všechno dobré" nejsou tak dokonalé nebo překvapující.. Kdybych to psala já, ve výsledku bych ubrala pár postav, to by bylo heartbreaking jak sviňa! Takhle to ve mně po dočtení nezanechalo žádnou výraznější emoci

Skandál: Kinder Bueno v Dublin Street!
Ve výsledku? Proč já idiot si myslela, že to má být o upírech? Ale fakt, ta obálka vypadá jak z reklamy na Kinder Bueno, jak jí tam ta X let stará pijavice ožírá čoko ze rtu! Ještěže jsem si přečetla anotaci a na každé straně neočekávala, že se z Bradona stane upír. Naštěstí se k nadpřirozenému jevu v Dublin Streetu nedostanete. 


Upozornění pro fandy KISS-KISS typu knih!!
TOTO JE PŘESNĚ PRO VÁS!


V rámci mé války s romanťárnama to bylo zatím nejlepší, přesto, prosím, ty čtyři hvězdičky berte s nadhledem!

12 komentářů:

  1. Fajn, přesvědčila si mě, tohle zkusím taky! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Néné! Cože? Ty jsi četla romanťárnu a dala jí 4 hvězdičky? 4? Počkat.. jo, fakt jsou 4. :DD
    Začínáš být měkkota. Já se těšila, že zase bude nějaký vraždo-brutální-nechutný příběh a ona je to slaďárna. (Které si dala 4 hvězdičky?!) Ne, už dost legrace...:D 4...
    Jop, tuto knížku mám díky tvému GoodReads updatu už na to-read listu, děkuji pěkně. :) Ale jo, takový slaďouš bad-ass jako Braden bude jistě zajímat i mě. :)) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vraj zato môžem ja -_- že také začala čítať.

      Vymazat
    2. Maruš, jsou to 4.. ale s velkým nadhledem 4 .. porovnávám jen v rámci romanťárnové vojny, nicméně víc jak 4 se ode mě nikdy žádná kniha tohoto typu nedožije (mimo Maru D. - le to není stejná kategorie).

      A obě .. nese*te mě! :D :D

      Však počkejte, co příjde!!! :D :D Mojí poličku obývají velmi, velmi zajímavé kousky! :D

      Vymazat
  3. Tahle kniha vypadá dobře, asi si ji někdy přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý viď ? :D
    Mě to fakt překvapilo, sice neříkám, že romarťárny nečtu, ale většinu času pak jenom nadávám do čeho jsem se to zase uvrtala. Tohle mě, ale fakt bavilo a patří to pro mě do těch lepších New Adult knih...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel.. já už taky nemůžu říct, že to nečtu! -_-
      Braden byl super.. strášně mi někoho připomínal :3 ALE stojím si za tím, že to je vymývárna mozků!

      Vymazat
  5. Stále si ma nepresvedčila, čo sa veľmi čudujem. Obálka sa mi vôbec nepáči a láka od tejto knihy preč čo najďalej.
    Rozhodne sú .. aj lepšie knihy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si furt myslím, že to je pro tebe akorát.. Vždyť spolu furt spali :D :D Něco pro tebe... Na tvrdém stole. Heh.

      Nevím, v tomto žánru nemám praxi :D Už jen pár a vracím se do starých dobrých kolejí :D

      Vymazat
  6. Skvělá recenze! :D Knížku si teď chci přečíst :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to sa už teším :D

    OdpovědětVymazat