sobota 15. února 2014

RC Recenze - Lord & Lady v utajení

Název originálu: Lord and Lady Spy
Série: Lord and Lady Spy (1. díl)

Autor: SHANA GALEN

Počet stran: 256
Nakladatelství: Galatea
Vydáno: 2014

GoodReads: 3.78 / 1,069 ratings

Sládnu! -_-
Abychom se dostali někam dál, je nutné, aby kdokoliv, co čte tento článek zapomněl na mou osobnost a vyhnul se vrhání pohledu po obálce. Ano, je růžová. A ano, četla jsem to JÁ. Nebudeme řešit, co to o mě svědčí, protože si od těchto knih dávám pauzu na dobu neurčitou nebo se fakt stane, že budu prdět duhu.

Tato kniha se jeví, jako by patřila na poličku ke klasickým červeným knihovnám, které jsem nikdy nečetla, ale jejich "děj" si dokážu hravě domyslet. Přesto .. tato kniha děj opravdu má!


Agenti, manželé, soupeři!
Když potřebují, jsou manželé, co se prakticky neznají. Ale duší jsou agenti, jen to o sobě neví. Oba patří mezi ty nejlepší z nejlepších. Jako agenti si kradou jednu misi za druhou. Jejich krycí jména se staly legendou už dávno. Ale teď, když cíl, po kterém šli už mnoho let, Napoleon Bonaparte, byl dopaden, jsou najednou bez práce. Uzavřeni v domácí rutině jako manželé Smithovi, sice spolu jsou, ale neznají se. Vůbec. Heheh. Prostě, jako by žili v době kamenné. Jednoho krásného dne se pro oba objeví nová šance vrátit se do služby. Místo je ale jen jedno a cesta k němu strastiplná. O co go? Na jedné nejmenované střeše se jako agentka Svatoušek a agent Vlk setkají a teprve tam začíná pravé tóčo! :D Ti dva mezi sebou musí soupeřit v řešení jedné ohavné vraždy. (Tu ohavnost berte s nadhledem.. mi to přišlo tak lájt!). 

Společně se dostanou do mnoha situací, kdy jste schopni vyprsknou smíchy kofolu, ale na můj vkus toho soupeření využila autorka málo, zaměřila se na jinou skupinu čtenářů, tedy hlavně čtenářek, kterým jde hlavně o postelové scény, kterých tam je na můj vkus až příliš, až moc rozpitvané. Přitom se z toho souboje manželů dalo vytěžit daleko víc! Mohli se navzájem využívat, střílet po sobě, přivázat se někde, svádět se navzájem tak, aby to bylo vychytralé a vtipné. Tohoto tam bylo málo. 

...
Celá kniha je vlastně o pozorování sbližování dvou manželů, kteří si odkryjí tajemství a začnou v sobě nalézat pravou tvář, která jim je sympatičtější než dřív.

Šup s tím do TV!
Hlavní zápletka je hodna večerní komedie do TV (na novu, ta by to brala všemi deseti) s popcornem v ruce a prázdnou hlavou, které se nechce přemýšlet. Zkušení čtenáři vraždících knih se rozplívat nebudou, protože po tolika zkušenostech by jim byl vrah jasný už někde v půlce knihy (jako mi) a ta ostatní omáčka by šla asi mimo ně. Ale ty, které potřebují počteníčko na dovču, si užijou! :)

Mojí mamince se to moc líbilo, takže .. toto je pro vás, DÁMY! :) 

Tuto knihu vydalo nakladatelství GALATEA založené v roce 2013 s jediným cílem - zasypat nás opravdu dobrými knihami!
Tímto bych jim chtěla poděkovat za poskytnutí recenzního výtisku!

Knihu si můžete koupit ZDE v tištěné formě nebo ZDE jako e-book.

2 komentáře:

  1. Nemôžem si odpustiť poznámku: Ty sa fakt meníš :D
    Ale toto by aj tak pre mňa nebolo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takže další skoro slaďák? Nezdáš se, fakt ne. :D
    Tentokrát si do recenze nezakombinovala štěně? Mě trochu mrzí. :D Ale nevadí. :)
    A tato knížka je určená právě pro mě! :))
    Ale už se těším zas na nějekej ten krvák, psycho bestseller:)

    OdpovědětVymazat