středa 31. července 2013

Tag "Barvy knih"


Je rozhodnuto. Zapojí svůj blog do pár meme věcí a taky tagů. A proč? Zaujal mě totiž tag od Simone. Jde vlastně o to, že si máme vybírat barvy a k nim přiřadit stejnobarevnou obálku nějaké knihy. Knížku (naštěstí) nemusím mít doma. Má knihovnička je totiž celkem skromná.. Ale dost vybavování, jdeme na to.. :)






• 1) .... BÍLÁ

Bílá - barva čistoty, nevinnosti, začátku.. A mně se vybaví Dexter. Nepřekonatelný sériový vrah, který se skrývá všem na očích. A s "nevinností" vykonává spravedlnost... A koho zabíjí? Vrahy! Ty co sériově vraždí a policie je na ně krátká. 




• 2) .... RŮŽOVÁ

Pro růžovou mám celkem jasnou volbu. A je to knížka Rudá jako rubín. A proč? Vlastně si neuvědomuju, že bych nějakou jinou růžovou četla. Většina je spíš do fialova, ale tenhle titul. Tak ten je 100% růžový :D Když jsem přežila první šok z obálky (tuto barvu nesnáším) a z očekávaného slaďáku, zjistila jsem, že celá série opravdu stojí za přečtení ;)




• 3) .... ČERVENÁ

Červená je asi můj první zádrhel. Nakonec jsem si vzpomněla na "Cirkus prokletých" od Laurel K. Hamilton. Je to třetí díl ze série o Anitě Blakeové, Lovci upírů. V současnosti je do češtiny přeloženo 12 dílů a počet stále narůstá. Zpočátku to vypadá jako jednoduché detektivky s velkou dávkou humoru a sem tam nějakým zombíkem, ale postupně se z toho stává tak rozjetý děj (naprosto všemi možnými způsoby) až se někdy stydím, co to čtu. Ale stejně se k tomu vždycky s nadšením vrátím. Svou zvrhlostí je to skvělé.. A opravdu souhlasím s doporučeným věkem 15ti let.. :D




• 4) .... HNĚDÁ

S hnědou mě okamžitě napadlo Pandemonium ze série Delirium od Lauren Oliver. Jasně, spousta lidí by se mohla hádat, že ta kniha je vlastně zlatá, ale podle mě to má k hnědé hodně blízko. V celé sérii se vlastně řeší, co se staně, když se někdo nakazí obrovskou chorobou. Když je porazí "Amor deliria nervosa". Když je napadne láska.. :) Stojí za to si přečíst!




• 5) .... ORANŽOVÁ

Ve skutečnosti je ta obálka oranžová opravdu hodně! :D Vybrala jsem dílo Hostitel od Stephenie Meyer, autorky Stmívání (které jsem nečetla). Když se zbavím všech předsudků vůči autorce, zjistím, že to dílo je dokonalé. Žádné pokračování nepotřebuje, je to naprosto dokonale propracovaný příběh, ve kterém se odráží spousta lidských vlastností. Rozhodně DOPORUČUJI!!! :)




• 6) .... ŽLUTÁ

Pretty Little Liars, bližší mi v angličtině než v češtině, proto anglická obálka! :) V celé sérii jde o čtyři kamarádky, a každá skrývá nějaké tajemství. A nejsou to malá tajemství. Aria miluje svého angličtináře, Hanna udělá cokoliv, aby vypadala dobře, Spencer přebírá kluka svojí sestře a Emily má asi radši holky než kluky. Ale všechna tato tajemství nejsou nic oproti tomu, co skrývají dohromady. V létě přišly o Alison, která byla zavražděna a teď je tady nějaký "A", který na ně ví úplně všechno a hodlá to použít..



• 7) .... ZELENÁ

Vězení, to je moje srdeční záležitost. Z celé série Cherub od Roberta Muchamore mám tento díl asi nejradši. Prostě dokonale promyšlený únik :) V každém díle Cherubu se dokážu plně ponořit do myšlení špičkových náctiletých agentů, nevím jak to ten autor dělá, ale prostě to umí podat a já ho zbožňuju. Někdy bych taky chtěla mít takový život jako tito špióni.. :)




• 8) .... TYRKYSOVÁ

Co by to bylo za přechod ze zelené na modrou, kdybychom neměli tyrkysovou? Myslím, že této barvě nejlépe odpovídá obálka od knihy The Selection od Kiery Cass, tato autorka napsala třeba Nástroje smrti :) I když je to psáno v angličtině, dá se to přečíst, doporučuji, je to moc pěkný příběh.. "Ráj nebo noční můra?"





• 9) .... MODRÁ


Nad tímto výběrem jsem ani nepřemýšlela, protože je naprosto jasný. Eragon. Odkaz dračích jezdců je pro mě nejlepší fantasy série a myslím, že nečíst toto je takový pidi hřích :) Můj vzor pro draky. Mimochodem film je strašný ;)




• 10) .... FIALOVÁ

Při tolika barvách mi tady nesmí chybět zástupce ze série Hraničářův učeň (1. díl - Rozvaliny Gorlanu) od Johna Flanagana. Tento autor je pověstný tím, že původně vůbec nepsal pro celý svět, ale jen pro svého syna, aby ho donutil číst. Jsem ale ráda, že se rozhodl to prodat všem. Protože s každým dílem přichází takové sousto dobrodružství, že nikdy neodolám a čtu dál a dál. A to už to mám celé přečtené minimálně dvakrát :D






• 11) .... ČERNÁ

A na konec nesmí chybět ani černá.. A nesmí chybět ani Hunger Games od Suzanne Collins. To je taky knížka, kterou bych mohla číst pořád dokola. Jak jen někoho může napadnout taková psychárna? taky bych chtěla mít takovou fantazii abych vymyslela něco aspoň stejně dobrého jako aréna, kde se děti navzájem vraždí.. :) Celá série je skvělá a konec je zdrcující, až si člověk říká, jestli už to není trochu přehnané.. :D Sama jsem hrdá na to, že HG vlastním v plném anglickém znění :)







*PS:  Předem se omlouvám všem knížkám, které miluji, ale nevyšla na ně řada, snad mi to někdy odpustí :)

4 komentáře:

  1. Moc hezký výběr knih. Líbí se mi, že si přidala i tu tyrkysovou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujíííí :3 Snažila jsem se dát opravdu jen knihy, které mám vážně ráda.. :)

      Vymazat
  2. Máš tady někde recenze na Anitu? Jsem na to celkem zvědavá, a když říkáš, že to máš ráda.. Ale recenze tu nikde nevidím.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recenze na Anitu tady nenajdeš - zatím. Ale chystám se na ně!! 100% budou.. :)

      Vymazat